Over ons

Het gezicht achter BloemsmaBrabant is mr. R (Ronald) Bloemsma.

De afgelopen 25 jaar heeft Ronald een ruime werkervaring opgedaan als jurist in diverse functies bij een grote overheidsorganisatie. Vanuit de werkgebieden bodembescherming en aansprakelijkheidsverzekering heeft hij zich verder gespecialiseerd in bestuurs- en strafrechtelijke handhaving van wet- en regelgeving, en het toepassen van de kwaliteitscriteria handhaving.

Ronald was vanaf 2006 een aantal jaren werkzaam als secretaris van een onafhankelijke hoor- en adviescommissie. Momenteel is hij teamleider interbestuurlijk toezicht op het gebied van omgevingsrecht en huisvesting statushouders en docent Recht bij Avans Hogeschool Breda.

Daarnaast heeft hij ruime ervaring opgebouwd als trainer voor gemeenten, provincies en gerenommeerde opleidingsinstituten (zie opdrachtgevers). Daarnaast treedt Ronald regelmatig op als gastdocent voor juridische onderwijsinstellingen. Tevens is hij mediator voor het oplossen van geschillen.

Het overdragen van kennis en vaardigheden is zijn grote passie. Zijn visie is: hoe groot het probleem ook is, het wordt altijd kleiner als je het samen aanpakt. Zorgvuldig en oplossingsgericht werken staan bij hem hoog in het vaandel.